Lederutdanning
i Spania

 

 


Reisebrev fra andre kull:

 

Rapporter fra 2016-kullet

 

 
 

 

Skolens kommentar til V 2016-kullet:
Vinter 2016 var det 14. året (15. kull) vi arrangerte intensiv-versjonen i Spania.

Nok en gang: Gratulerer med 100% Bestått
Også i 2016 fikk Etablering og Ledelseselevene (tar eksamen i Spania) gode karakterer, dvs B og C. Dermed er alle klar til å gå videre til Faglig Ledelse, enten i Spania eller ved sin nærmeste Folkeuniversitetsavdeling hjemme i Norge.
Vi gratulerer elever og lærere.

.

Bård R. Førre. Foreleser Etablering og ledelse og hovedkoordinator.

 

 

 

 

 

Lærer for Etablering og ledelse, Bård Reidar Førre, er hovedansvarlig koordinator og drivkraft bak hele opplegget, og underviser i økonomi og markedsføring. Pga Ådne Bratthammers sykefravær, var Hildegunn Tovsen ansvarlig for undervisning i ledelsesfagene.

         
Lærerne for Faglig ledelse i Spania i 2016 var Magnus Røken, Bjørn Ø Drabløs og Alf Kristian Kvalevåg.


 

 

Elevrapporter
Etter oppfordring fra skolen har noen av elevene skrevet en kommentar til sitt opphold.

 

Frank Erik Henriksen
Liten rapport fra min studie i mester Spania.
Vinteren i Spania i år har vært flott med varierende vær fra godt varmt 27 grader til middels ned mot 8 grader.
Klassen har fungert godt, også med gruppearbeidet, og i år er vi 7 elever med Bård Førre som lærer i økonomi og markedsføring og Hildegunn Tovsen i ledelsesfag.
Fagene er utfordrende og lærerike på den korte tiden.
Turer og sosiale samlinger har vi hatt og show på Benidorm Palace var en fin opplevelse.
.


 

 

Knut Bertelsen 
Mesterutdannelse i Spania
Studieoppholdet i Spania de tre første månedene i året er en innholdsrik opplevelse for alle.
Man møter andre som også tar mesterutdannelse og siden dette foregår i 3 måneder er det ikke bare undervisningen som er bra. Det er også all lærdom du får fra medstudenter. Vi alle jobber med et mye større overskudd, siden man har ikke en jobb på dagtid å ta hensyn til.
Oppholdet har vært innholdsrikt både med tanke på været og kultur, oppholdet har vært veldig kreativt og lærerikt, med mye arbeid utenom skoletiden i fellesskap med medstudenter og ved samarbeid i prosjekter.

Undervisningen er intensiv men lærerikt og konstruktiv. Vi får mye input som går utover bare pensum, men som allikevel er nyttig for å kunne forstå, og gjør at man utvikler seg selv videre ut over det som kreves for å bestå til eksamen.
Spania har et klima som kan sammenlignes med en norsk sommer, varme flotte dager med sol på dagen og netter som kan være kjølige. Noe ustabilt så vi har alt fra solskinn og 25 grader til 10 grader og regn på dagen.
Med en lærerstab som er engasjert og faglig dyktige, får man en opplæring som er unik, både faglig og sosialt samt kulturelt.


 

Marcus Ljunggren 
Det er har vært en flott opplevelse å ta Mesterbrev i Spania. Det har vært en bratt læringskurve og mye arbeid. Vi har blitt en god vennegjeng her nede, vi har rukket å gjøre masse morro ved siden av skolearbeidet. Dette er ett meget godt alternativ måte å ta Mesterbrevet på hvis du er motivert og interessert. Kurset stiller meget store krav til egen læring å store deler er basert på selvstudium.

  

Martin Tangen

Jeg har lært utrolig mye på kort tid! Godt å faktisk sette seg på skolebenken og gjøre noe med utdannelsen før det er for seint, og man ikke gidder lengre.
Samtidig har det vært utrolig godt å komme seg vekk litt fra jobb og kjas og mas hjemme. For meg har dette Spaniaoppholdet inneholdt masse positive opplevelser både i skolesammenheng og i fritiden. Vi har hatt ett par ekskursjoner som har vært bra, disse kunne det vært enda flere av. 
Læreren i Ledelse var veldig god, og læreren i økonomi og markedsføring var veldig produksjonsorientert. Så har fått ting inn i hodet etterhvert, selv om det den første måneden virket veldig mørkt.
Har blitt godt kjent med gutta jeg har bodd med her nede, og det har gått bra, selv om vi var veldig forskjellige. Jeg må ærlig innrømme nå, at jeg opplevde ting i bofelleskapet som har vært forstyrrende for trivsel og arbeidsro.

Ellers er det faktisk ingenting å utsette på. Det å ta mesterbrevet over 3 måneder intensivt istedenfor over ett år på kveldstid hjemme er absolutt å anbefale. Du lærer så utrolig mye mer. Samme hvor det nå enn er, Spania eller Norge. Herlig vær, lettkledde damer, billig pils og godt samhold er jo en ekstra bonus her nede da :)


 

 

 


 

 


 

Setninger / ord kan være justert for å rette rene skrivefeil, eller av personvernhensyn.
v. Webansvarlig


Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no