Lederutdanning
i Spania

 

 


Reisebrev fra andre kull:

 

Rapporter fra 2014-kullet

 
 

 

Gratulerer med 100% Bestått
Nok en gang fikk alle studentene bestått på til sin offentlige avslutningseksamen. Vi gratulerer elever og lærere.

Skolens kommentar til V 2014-kullet:

Vinter 2014 var det 11. året (12. kull) vi arrangerte intensiv-versjonen i Spania. Vi hadde totalt 15 deltakere.

Kullet ble avsluttet fredag 28. mars, med eksamen for Etablering og ledelse. Samme dag leverte Faglig ledelse sine omfattende prosjektoppgaver - og alle fikk gode karakterer på disse. Dagen ble avsluttet med 10-årsjubileum i Albir, med mange tidligere studenter og gjester tilstede.

Faglig ledelseselevene tok sin eksamen i Norge i mai. I mellomtiden hadde lærer et oppfølgingstilbud, og studentene fikk invitasjon til eksamensforberedende samling i Haugesund to siste dager før eksamen.

Kullet hadde mange gode deltakere med "guts" og innsatsvilje. Vi noterte fortløpende tilbakemeldingene de gav, både ris og ros, og tar hensyn til dette når vi legger til rette for senere kull.

Bård R. Førre. Foreleser Etablering og ledelse og hovedkoordinator.Ådne Bratthammar, Etablering og LedelseGunnar Isdahl. Foreleser Faglig ledelseLærere: fra venstre Bård Reidar Førre og Ådne Brathammer for Etablering og ledelse, samt Gunnar T. Isdahl for Faglig ledelse. Bård Reidar Førre er hovedansvarlig koordinator og drivkraft bak hele opplegget.

 

 

 

Elevrapporter
Etter oppfordring fra skolen har flere av elevene skrevet sin rapport om oppholdet. Rapportene nedenfor er slik vi fikk dem fra den enkelte, og kun redigert hvis deler av det som skrives kan rammes av lovgivning e.l. ved offentliggjøring, eller er formulert slik at det blir for internt mellom elev / elev og / eller skole. Og så korrigerer vi gjerne rene skrivefeil. Webmaster mangler et av navnene.

Jo Lien (Faglig ledelse)
Jeg er godt fornøyd med denne opplæringen. Jeg har lært mere og på en bedre måte på denne måten å ta utdanningen på enn om jeg hadde valgt en av de andre mulighetene i Norge

Nivået på lærerne er svært høyt. ”Kjempefornøyd”


Johnny Stava (Etablering ledelse)
Det var den 4. januar eg reiste frå kalde våte Karmøy og kom ned med buss til Calpe og omsider kom til Al Fas Del Pi. Her var det norsk sommer og sol . Etter hvert kom de 2 andre eg skulle bo sammen med og fikk hilst på samt fikk sett oss litt rundt før skolen startet. Skolestart startet veldig tøft. Var utrolig mye vi skulle ta inn over oss på kort tid, så litt tungt på det ett øyeblikk - men etter hvert gikk det seg til. Skolen er veldig lærerik og mye pensum så oppholdet her hvor vi har hatt hele dager til studie er ett stort pluss. For og si det på en annen måte; hadde ikke klart dette kombinert med jobb på dagtid!  Ellers har oppholdet vert veldig sosialt med turer i helger til Valencia, utflukter, fotballkamp og noen turer på byen i Benidorm. Ellers mange kjekke medelever og bli kjent med. Alle har ikke kommet 100% overens, men vi er alle forskjellige,. Dem jeg har bodd sammen med har vert heilt topp og fått et godt vennskap til. Ellers vert litt uheldig med sykdom 2 ganger her nede. Ikke kjekt når man har ett stramt program på skolen. Men men. Har gått det og.
Summa summarum: Hatt ett fint opphold her nede med kjekke folk, flinke lærere og veldig mye sol og fint vær.


Fra en av elevene på Etablering ledelse
J
eg reiste ned hit til Spania vinter 2014 sammen med min kjæreste for og ta første del av mesterutdanningen, Etablering og ledelse. Vi leide egen leilighet gjennom skolen, og dette har fungert bra. De fleste andre av de jeg har gått på skole med her nede bor også i samme leilighetskompleks. Så da er vi samlet, og det er kort vei visst vi skal jobbe sammen med oppgaver osv. I tillegg har dette bidratt til at vi har hatt et godt sosialt miljø i klassen. Den første måneden hadde vi ikke bil, men av praktiske årsaker med transport så leide vi bil de 2 siste månedene. Vi fikk en del besøk av familie, så da kunne vi hente dem og kjøre rundt her nede. Været har vært meget bra hele oppholde, det har vel maks regnet i 7 dager under hele oppholdet. Sammenlignet med snø, is, slaps, regn, vind og annet drittvær i Norge er dette meget deilig. 
Selve skolegangen her nede har jeg følt vært meget bra. Den første måneden var meget intens, men det var jeg forberedt på før jeg kom ned. Det fungerte meget bra for meg. Begge underviserne har hatt gode foredrag og gitt svar og tilbakemelding på hva jeg har lurt på og hva han mener jeg må jobbe med. Jeg er meget fornøyd med oppfølgingen for min del, da jeg tar mesterutdanningen her nede pga. at det er mer intens og kan konsentrere meg fullt om utdanningen. Vi har hatt hjemmearbeid fra kl.08.00-13.00 alle hverdager + lørdag, pluss skole fra KL.15.00-19.00 på mandag til onsdag + fredag. På torsdager har vi hatt hele dagen hjemme, og dette fungerte godt for meg og han jeg jobbet sammen med, da vi tok torsdagene til prosjektarbeid. Søndagen har vært fri.
Jeg er godt fornøyd med oppholdet,og det har møtt alle mine forventinger.


Stian Svendsen (Etablering ledelse)
Boforhold
: Jeg leide en familie leilighet igjennom skolen. Leiligheten jeg fikk tildelt var stor og fin med 3 soverom, 3 bad, kjøkken og stue fordelt på to plan, lokasjon Arabi Park - Alfaz Del Pi. Her har jeg trivdes svært godt og hatt besøk av famile og venner. Jeg så det raskt som en nødvendighet å leie bil. Dette var heller ikke særlig dyrt.

Skole: Jeg har hatt veldig godt utbytte av skolen. Mye av det vi har lært i Etablering og ledelse er områder jeg ikke har hatt noen særlig god kunnskap om tidligere. Nytteting som vi har lært er å forstå regnskap, markedsføring og ledelse. Og ikke minst; finne muligheter til å bedre dårlig bedrifter på alle områder.
Skolen er krevende, og det krever mye egendisiplin og innsats for å følge tempoet på undervisningen. Samtidig skal det skrives en prosjektoppgave som går innom alle områder du lærer om. Denne oppgaven var svært krevende men heldigvis var vi et godt team på gruppa som fikk løst den med glans.

Lærere: Jeg er veldig godt fornøyd med lærerne våre, Bård og Ådne. De har litt forskjellig undervisnings teknikker men jeg likte begge måtene. Det viktigste er at man tar egne notater underveis, som kan benyttes til eksamen og ut i din bedrift.

Klima: Været har vært meget godt hele oppholdet. Det har vel vært maks 7 dager med regn. I januar var det fint vær med sol og god temperatur. Februar var noe kaldere, mens i mars ble det skikkelig varmt og godt vær.

Oppsummering: Jeg kan anbefale Mesterspania-løsningen for alle som vil ha et avbrekk i hverdagen, samtidig som de vil utdanne seg til mester. For meg har løsningen med intensivt skolearbeid vært helt topp i forhold til kveldssamlinger i Norge.Jan Frode Halvorsen (Etablering og ledelse)
Det er nå 10 uker siden jeg dro fra kulden i Norge, ned til (mer) varme i Spania`s Alfaz Del Pi. Kjente ingen av de jeg skulle studere sammen med, så var spent på gjengen.
Det viste seg å være både hummer og kanari, men de fleste var greie og enkle å samarbeide med.

Skolen er på ingen måte noen sydenferie, men harde og lange dager med studier. Alle bor i samme boligkompleks, så vi kan rusle bort til hverandre når vi skal lese sammen. Starter studier klokken 08.00 på morgenen med hjemmelesing. Selve skolen starter klokken 15.00 på ettermiddagen og varer til kvelden.

Det lønner seg å ha en del kunnskap i bruk av data før man kommer hit. Mange (jeg) har nok brukt vel mye tid på å finne ut av datamaskinen. Derfor er kjennskap til office pakken et must. Anbefaler et IKT kurs dersom du er litt usikker på data. Jeg lagde også en prosjektoppgave på 100 sider som det ble en del sene kvelder av. Jeg lærte mye av den oppgaven da den tar for seg alle elementer av det vi studerer her nede.

Dersom du vurderer å komme ned hit for å ta mesterbrevet så vil jeg gi deg 3 tips med på reisen: Nøkkeltall, nøkkeltall og nøkkeltall!

Det har også blitt tid til mye gøy her nede. Storbyen Benidorm (syndens bule som Espen kaller den) ligger kun 7 minutter unna og det har blitt noen turer dit. Valencia, Albir, Alicante og Altea er plasser vi har vært på utflukter. Det er derfor en fordel å ha bil her nede. Det er billig å leie seg bil her nede.

Andre sosiale ting har vært fotballtur, paintball, grilling, trening, soling, matlaging, sykkeltur og utallige restaurantbesøk. Ta med mye penger...

Været her nede blir bedre og bedre for hver dag. Sommeren kommer nå og temperaturen stiger. Vi har kun hatt to dager med litt småregn. Det er det hele.

Av lærerne som jeg har hatt i år så er det Bård og Ådne. Bård peser oss hver dag, og det går til tider en smule varmt for seg. Det var derfor en lettelse å få Ådne ned til Spania noen uker når vi skulle lære om ledelse. Bård reiste i disse ukene hjem slik at vi fikk pusten tilbake.

Må likevel få si at lærerne her nede er faglig flinke, engasjerte og vil det beste for elevene. Alt i alt har jeg hatt ett lærerikt opphold her nede hvor jeg har lært utrolig mye. Det er helt klart lettere og få med seg tingene når man tar det som et intensivt kurs.

Jeg anbefaler kurset som er hardt, dyrt og intensivt, men absolutt verdt det.


Tor Inge Mjelde (Faglig ledelse)
Vil først trekke frem det som jeg nok kommer til å huske best fra studiet: vår gode lærer. Er svært fornøyd med min lærer Gunnar Isdahl.  En læremester med unik kombinasjon av faglig dyktighet, en god pedagog og et interresant medmenneske som var en fornøyelse å bli kjent med. Isdahl ledet undervisningen og progresjonen i studiet på en måte som var like underholdende som lærerikt. Vi som studenter var i de beste hender. 

Undervisningslokalene fungerte fint. Bra nettforbindelse og store nok lokaler. Skolen ligger plassert i nærheten av byene Albir og Alfaz del Pi og var lett å finne. Mye av studiet fordrer selvstudium. De to første måneden fungerte dette svært dårlig. Opplevde å mangle sted å studere i leiligheten vi leide gjennom Førre. Det var ikke bordplass, og medstudent på prosjektet bodde i en annen leilighet med samme forhold. Ble en daglig kamp om et ledig bord å sitte rundt.
 
Til slutt vil jeg trekke frem erfaringene jeg har gjort med å være i en studiesituasjon lagt utenlands. Et slikt opplegg sveiser folk sammen. Vil trekke frem min gode studiekamerat i prosjektet, men også medstudenter både på faglig ledelse , men også etablering. Noen av oss har familie i Norge, og da var det fint å ha kamerater i samme situasjon å lene seg på.


Timmy Granaas(Etablering Ledelse)
Selve opplevelsen her i Spania, har vert utrolig bra. Vi har gjort mye sosialt sammen vi studentene her i Spania samt med lærerne våres, fra en tur til Benidorm Palace til vinsmaking i Calpe. Selve skolen har vert utrolig tøft og intensivt, men skulle aldri ha trodd hvor mye du kan lære på 3 måneder. Jeg er utrolig fornøyd med hele opplegget her i Spania men spesielt fornøyd med begge lærerne Ådne og Bård hadde ikke vert for deres lære måte hadde dette vert umulig. Så jeg har meldt meg på til neste år allerede og ser fram til det. 
     


 

Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no