Lederutdanning
i Spania

 

 

 


Reisebrev fra andre kull:

 

Rapport fra 2008-studentene

 


Femte gruppe med studenter i Spania startet opp i januar- 2008, og var vår hittil største, med totalt 16 studenter. Her finner dere reisebrev / evaluering fra de fleste av disse.


 

Anne Solveig Kvinnesland
Herrefrisør svenn, Haugesund
.
Jeg hadde sett annonsen for mesterbrevet i Spania tidligere på året 07 i Haugesunds Avis. Dagdrømminga begynte, men først når ”mammå” såg annonsa sent i november ble det handlig ut av drømming. Jeg ringte til May Lin i FU og ”reserverte” kursplass og leilighet, for det var bare få plasser igjen og påmeldingsfristen var egentlig gått ut. Finansieringen for turen var jo nødt for å ordnes før jeg kunne si ja til plassen og ordne med permisjon fra jobben selvfølgelig!

Det ble desember og papirene fra skolen og bøkene kom. Med nervene på høyt gir tok jeg kontakt me de to andre jentene som jeg skulle bo med. Kort etter sms-en var sendt kom det svar tilbake. To trivelige jenter på min egen alder som jeg har stortrivs sammen med dette oppholdet. De hadde allerede bestillt turen ned sammen siden de hadde meldt seg på lenge før meg, men heldigvis var det fremdeles ledig på flyet slik at vi kunne reise sammen fra Gardermoen. Dette satte jeg enormt stor pris på siden jeg ikke er et særlig bereist menneske.

Fredag 4. janauar møttes tre veldig spennte og lettere nervøse jenter på Gardermoen, for å flytte sammen til Spanias Costa Blanca kyst for en periode.

Vi har hatt det helt fantastisk sammen på godt og vondt. Jeg hadde et sykehusopphold på fire dager med mage infeksjon. Veldig glad for at reiseforsikringen var i orden!!

Villa Romantica, Alfaz del Pi var vår adresse i 3 mnd. Et lite og vakkert kompleks med over middels standard på leilighetene, boblebad og basseng. Eneste minuset er at internettet er dårlig. Det ligger greit til litt utenfor Alfaz sentrum. Grei avstand til buss til Benidorm og bare en liten gåtur til Albir, men jeg skulle ønske vi hadde leigt oss bil. En blir veldig avhengig av andre med transportmiddel for å komme seg litt rundt å oppleve ting.

Skolen er intens og veldig krevende, men Bård er et utrolig inspirerende menneske med kunsten til å motivere, som ønsker at alle skal forstå og bestå eksamen. Med sitt enorme talent innenfor pedagogikk får han økonomi, markedsføring og org. ledelse til å bli gøy og spennende. Legger du da til litt vilje, selvdisiplin og egeninnsats ligger du godt ann!

Det sosiale her nede er det heller ingenting å si på. Vi har vert en god gjeng som har gått sammen og funnet på mye sprell og som har fått opplevd litt av kvart langs den spanske kysten. Alt fra grundig sightseing i Valencia til ski/brett kjøring i Sierra Nevada. Skolen har arrangert tur til Guadalest oppe i fjellet, show på Benidorm Palace og flere festligheter, så det sosiale er det ingenting å si på. Det skal også sies at det har blitt noen fuktige og sene kvelder i Benidorms flotte utelivs gater.

Med dette vil jeg si: skal du ta første delen av mesterbrevet bør det ikke vere noen tvil...Spania er tingen!!lykke til!


 


FRED ARNE SELSTAD
GLASSFAGET, 8149 NEVERDAL
 
Tre måneder i Spania nærmer seg slutten under tre ukerigjen her nede. Tiden går fort når det er nok å gjøre. Mesterbrev har vært i tankene i mange år men så er det å ha tid og råd til å få dette gjort, det passer liksom aldri. Når man bor i ”grisgrendte” strøk var det uaktuelt med kveldskurs og motivasjon til internett basert undervisning var fraværende.

Så etter nesten 20 år i arbeidslivet fikk jeg muligheten til å være heltidsstudent i Spania takket være en fantastisk kone og tre flotte gutter. Det er lang tid å være borte fra familien og nå skal det bli godt å komme hjem.

Jeg dro ned hit for å bli ferdig med fellesfagene og et åpent sinn, har blitt kjent med mange kjekke mennesker og har hatt trivelige samboere. Boforholdene har vært helt på topp og klimaet er behagelig for oss nordboere.

Bård har tatt godt imot oss og har sørget for at vi har hatt det bra og er en inspirerende lærer. På folkeuniversets hjemmeside stå står det at det skal være ca 10 timer med data under oppholdet i Spania, dette stemmer ikke og bør derfor fjernes fra siden.

Når det gjelder data og bruk av dette hjelpemiddelet så er det en stor fordel å ha god kjennskap til bruken og ha en brukbar skrivehastighet.

Nå er det få dager til prøveeksamen så det er tid for å repetere pensum og gjøre seg så klar som mulig, jeg ønsker hele klassen lykke til på eksamen og takker for meg.


 

PER IVAR NORBECK
TØMRER KIRKENES

Sitter nu i leiligheten og lurer på hvor tiden ble av, 3mnd er snart gått og vi har bare eksamen igjen. HJELP J
Nei det er ingen fare, for Bård og Co har veiledet oss alle sammen med stø kurs for akkurat dette.
Det har vært en strevsom tid med opptil 10 timer studering pr.dag. Hvem av oss tenkte at Etablering og ledelse kunne inneholde så mye vanskelige og tunge ting, INGEN trur jeg.

Om Bård er det bare en ting å si, TUSEN TAKK. Han er sinnssykt dyktig og har ikke latt noen slippe unna med stryk denne gangen heller. Bård er veldig engasjerende og flink på dette, så det er ingen som skulker unna timene hans.

Jeg har hatt med meg hele familien, kone og 3 barn.(8, 11 og 14). Alle 3 har Astma og klimaet her er kjempeflott for dem. Brune har vi også klart å blitt J

Vi har storkost oss med masse aktiviteter og turer(Barcelona, Villajoyosa, Benidorm, Guadalest, minnekirken, badestrender...………….)

Barna har gått på skolen og har vært veldig opptatt med klubber, fester og sammenkomster på skolen. Skolen er veldig bra og lærerne er kjempeflotte. De tar ungene for det de er.

Kona har gått på spanskkurs igjennom skolen

Vi leide leilighet (3sov,3bad,kj,stue og norske tv kanaler) på egenhånd gjennom firmaet Atlas, kun 5 min gange fra skolen, Kjempeflott. (900 Euro + strøm og gass) God plass for besøk hjemmefra.

Vi leide oss bil under hele oppholdet, og det er et must.(11.000,-).

For dere som ønsker å ta Mesterbrev og har en strevsom og slitsom hverdag der hjemme.

Ønsker du et avbrekk fra dette? Ta og meld deg på, det anbefales på det sterkeste.

PS: hvis du er organisert, søk om stipend

Adios amigos

 


 

 

ANDREAS K LARSEN
HØNEFOSS


Hei. Vurderer du å dra ned hit til spania for å ta mesterbrevet?
Det gjorde i vært fall jeg og nå sitter jeg her.

Jeg og Siggen (en kollega) kom ned hit en varm dag i begynelsen av januar med ny ransel og fargestifter. Vi skulle jo studere. 

 Bård Førre åpna skoleballet hardt. Jeg trodde dette skulle være en liten ferie også. Men der tok jeg jammen feil, selv om det værken har hent meg før eller siden. Som jeg lufta litt i sta så er skolen hard og tidkrevende, men med Bård som lærer er det ingen problem å motivere seg. Det fine her nede er at alle er her på samme grunnlag.

Bil er også et must.

 Må jo si litt om fritiden også da. Vi har blitt en sammensveiset gjeng som finner på masse rart sammen. Hvem hadde vel trodd at jeg skulle til Spania for å stå på ski. Vi fylte opp den røde Ferrarien en lørdags morgen og satt kursen mot Sierra Nevada. Valencia er også å anbefale. Bare husk og ta med kart og kompass eller GPS med fulladet batteri. Haha den var litt intern.

 Ps er du glad i alkohol så hold deg hjemme. Her er ølen billigere en vann.

Til slutt må jeg bare advare mot å dra i stikka i rundkjøringer. Det kan fort bli dyrt, hvis du ikke har med deg noen snæksne bærter i baksetet med dådyrøyne da.

Takker for ett kjempe opphold her nede.

Hilse Kalle Klovn.

 


 

KIM GRØNVOLD
TØMRER, HØNEFOSS

Jeg kom ned til Spania den sjette januar, hadde leid leilighet gjennom skolen. Veldig fornøyd med det, bortsett fra at man ikke har nettforbindelser der.

Jeg bodde i Plaza solfylker ved den Norske Klubben, Bare et steinkast unna den Norske skolen. Dette er fint og stille strøk, fint sted å bo for dem som skal ha med familien.

Allerede første dagen her leide jeg meg en bil, noe som er en nødvendighet her nede. Det kostet ca,900 euro for 3 mnd, gjennom det norske senteret.

Den første måneden her nede var veldig tøff, med mye pensum på en gang. Men med Bård som lærer gikk det greit. Når du er her nede fokuserer du kun på mesterutdanningen. Besøk av venner og familie har det ikke vært tid til.

Men allikevel har det vært mye annet og ta seg til her nede med tennis, volleyball og fotball på dagen og uteliv i Benidorm og Albir på kvelden.


 

OLA ÅSMUND SÆTREN
HORNINDAL

Etter ein rask avgjerdsle i oktober i fjor bestemte eg meg for å reise ned til Spania i januar 2008 for å ta mesterbrevkurset; Etablering og ledelse.

Sidan eg har familie og tre ungar (3 mnd. 2 år og 5 år), var det et enkelt valg å ta, at dei måtte være med på turen.
Eg starta ettermiddagen 2 januar frå Hornindal med bil og kjørte til Oslo, der tok eg ferje til Kiel og køyrde i frå Kiel den 4 januar mot Spania. Eg kom ned til Alfaz 6 januar, medan familien kom med fly ei drøy veke seinare.
Vi er veldig glad for at vi hadde med bil så vi har hatt mulighet til å komme oss litt rundt. Eldste guten fikk plass i ein barnepark i forbindelse med den norske skulen og var der 3 dager i veka. Denne er for barn frå 3 år og oppover. Ellers har det vore greit for familien å vore her med mange leikeplasser rundt om, og bekjentskap med ein annan familie i samme situasjon.

Kona hadde kanskje ikkje forventa at skulearbeidet skulle ta så mykje tid, sjølv om ho var klar over at det ville bli mykje arbeid. Det har vore veldig mykje jobbing på meg å ikkje så mykje fritid.
Det er ingen problem å ha med ungar ned her, og er noken i samme situasjon så anbefaler eg det på det varmaste. Vi har vore veldig heldig med været og vi kan vel nesten telle på ei hand der det har vore overskya. Ellers har skulen vore lærerik og mykje arbeid.
Dersom du skal ta dette kurset anbefaler eg å kunne litt om data og klare å skrive litt fort. Har brukt litt tid på å finne dei rette tastane


 

 


 

TROND JOHANSEN
TØMRER, KIRKENES

Jeg synes det er en fin måte å ta første del av mesterbrevet på. Det er mye arbeid, men det går bra når læreren er så flink som han Bård. Han motiverer studentene til å jobbe hardt, samtidig som han passer på at det blir sosialt også. Jeg hadde familien med ned til Spania og det var veldig fint, men det var litt lite tid til å kose seg med dem den første stunden. Det ble bedre etter hvert, og vi fikk oss mange fine dager på stranda. Det syntes ungene var helt fantastisk, for hjemme i Kirkenes var det minusgrader og snø. De stor kosa seg i Spania. 6-åringen gikk på den norske skolen her i Alfaz, og 3-åringen i barnepark.  Jeg kjørte fra Kirkenes til Alfaz, og det var en fin tur. Det er en nødvendighet med bil her nede når man skal være i tre mnd, spesielt når man har familie med. Det er mange fine plasser å dra til i nærheten, blant annet en dyrehage der, ungene fikk se alt fra struts til løver og tigere. Jeg kan anbefale dette kurset for alle som tenker på å ta mester brevet. 


 

IVAR SKRØVSETH
OSLO

Min opplevelse av Mesterskolen i Spania 2008

Ikke reis hit med en lommebok som skal holde akkurat, det går med mye penger i tillegg til det du betaler for kurs og bolig. (vi har hvert veldig heldige med været)

Det store pengeforbruket er verdt det. Vi er blitt en godt sammensveiset klasse som har det mye gøy på fritiden. Noe vi skulle ønske det var mer av. Men det er ikke derfor vi er her. Skolen er tøff å følge med på, mye info og mye læring på kort tid. Jeg må si jeg er imponert over hovedlærerens evne og vilje til å forklare noe han er så dyktig i, fra bunn av så man kan forstå det.

Jeg har hele perioden hatt med min eldste sønn på 12 år som har stortrivdes. Skolen for ham i Spania har hvert en suksess med gode flinke lærere i 7. klasse. Å søke ham fri fra skolen i Norge for 3 mnd var ikke noe problem. Måtte melde ham ut av skolen for så å melde ham inn igjen før vi kom hjem. Han vil ikke hjem.

Jeg har også hvert så heldig å få resten av familien kone, sønn 4 år og sønn 6 år på besøk i 5 uker. De minste guttene har tidvis gått i barnehage som tilhører Costa blanca skolen, der har de truffet og lekt med andre barn og stortrives. De vil ikke hjem.

Min kone og jeg har familie og bekjente i nærheten som har passet barna et par ganger, så vi også har fått følt på kvelds-livet i nærliggende byer. Min kone vil ikke hjem.

Jeg og min sønn på 12 har kjørt bil fra Oslo til Alfas del pi. Det var en lang tur, men vi fikk kommet oss til Paris og opp i Eiffel tårnet. Omvei på ca 20 mil. Hjemover skal vi innom Andorra og Monaco for å titte. Vi skal planlegge turen hjem godt, så vi slipper å lete etter hoteller på ukjente steder.


 

MAGNUS A. HAYNES

Jeg hadde tenkt på mesterbrevet lenge men fikk aldri tid når jeg var hjemme, så da jeg fant dette kurset på nettet var jeg ikke i tvil, og meldte meg på med en gang.

Jeg reiste ned 6 januar og kom til en fin leilighet på Arabi plaza.

Jeg har ikke hatt egen bil så vi har vært avhengig av transvestitten vår ! Bil er ett must her nede.
Skolen var mye hardere enn jeg hadde trodd og det var langedager den første månden vi var her nede.

Etter hvert begynner man å skjønne litt mer og bli litt mer ajour.

Da er det smud å stikke ut å ta en øl eller 10 på Bahamas eller Loco Loco.

Været har været både opp og ned, det lønner seg å lese masse i starten, og heller vente med å gå på stranda til slutten av oppholdet.

Det sosiale miljøet i klassen har vært meget bra og vi har opplevd masse morro sammen.

Alt i alt vil jeg si at oppholdet har vært helt fantastisk og anbefaler alle å gjøre det samme.


 

 


 

WILLY ANDRE SOLHEIM
ØLEN

Oppholdet i Spania har våre bra og det kan anbefales, me har hatt med oss ein gut på 2 ½ år, det har fungert bra.

Opplegget med studie på ettermiddagen har fungert bra for meg.

Ellers er det en del opplevelses parker i området så det er ingen problem med å få tiden til å gå.

 


 

ASLE KALDHEIM
TØMRER, ETNE

På heimesida til Folkeuniversitetet står det at kurset har 10 timer med dataopplæring. Dette har vi ikke hatt her nede og det anbefales at de som reiser til Spania tar et forkurs i IKT.
 
Lærer Bård Førre har mange sterke sider, men data er ikke ein av dem ( i likhet med undertegna )
 
Eg brukar 80% av tida til data og får såleis lite tid til å jobba med selve oppgavene.
 
Internett koblinga i leiligheten var ikke heilt bra.
 
Ellers er livet i Spania ei såpeboble med Norske TV kanalar , Internett , norske supermarked , ja ein blir nesten skuffa dersom betjeninga på Spanske restaurantar ikkje snakkar norsk.
 
Det største plusset med å ta kurset i Spania må væra at du kan konsentrera deg om skulen og ikkje ha jobb å tenka på i tillegg. Pluss at ein har gode mulighetar for gruppearbeid.

 

SIV-ELISE FRIESTAD
BUTIKKSLAKTER, KLEPPE

Med stor reiselyst og ønsket om videre utdanning, meldte jeg meg på mesterbrevkurset her i Spania. Jeg hadde på forhånd kommet i kontakt med de to andre jentene jeg skulle bo med, slik at vi møttes på Gardermoen og tok samme fly ned. Vi kom ned fredag 4. januar og kurset startet 8. januar. Det var greit å komme god tid i forveien for å bli litt kjent i området.

Leiligheten vi kom til i Villa Romantica var stor og flott, med tre soverom og to bad. Det eneste problemet var at Internett er svært ustabilt. Vi fikk ordnet en provisorisk løsning til slutt, men dette skulle det vært bedre rutiner på.

Vi jentene har ikke disponert egen bil her nede. Det er ikke å anbefale. Vi har vært svært avhengige av andre som har bil, både for å komme oss frem og tilbake på skolen, og for å kunne finne på noe på fritiden. Bil er et must!

Skolen har vært mye hardere enn jeg hadde forestilt meg. Den første måneden startet knall hardt, med masse jobbing både på formiddag, ettermiddag og kveld. Men med et stoff som er interessant, og med Bård Førre som lærer, er det fullt gjennomførbart. Men det er ikke noe ferieopphold!

Med et svært godt sosialt miljø i klassen, har det ikke vært mangel på verken festligheter eller aktiviteter. Vi har vært på felles fester og utflukter i regi av Bård, og vi har funnet på noen sprell selv. Noen av disse har vært skitur til Sierra Nevada, dagstur til Valencia, grillfest, Go-kart kjøring, og mye mer.   

Været har vært stort sett bra, til tider litt kaldt, men tror vi har vært heldige og fått mye sol også. Kan vel si at det kan sammenlignes med en vanlig norsk sommer. Til slutt vil jeg bare si at jeg har hatt et fantastisk opphold, og anbefaler det på det sterkeste.  


 

SIGMUND ØIOM
Tømrer, Tronrud Bygg as

Jeg er ikke den store lyrikeren akkurat men jeg må nesten skrive noen ord jeg også! Jeg reiste nedover sammen med en kollega( Andreas). Det var fint og være to om de første dagene! Ikke det, vi har blitt en sammensveiset gjeng her nede! Andreas og jeg kom ned hit 3 dager før skolen startet! Vi led av kraftig hjemlengsel begge to, lurte litt på hvordan det her skulle gå! Gjett om vi ble positivt overrasket, greit nok det kan være tøft på skolen til tider men med en lærer som Bård blir skoledagen morsom og lærerik! Det kan være fornufig med litt datakunnskaper på forhånd for det slet jeg litt med i starten! Å ta mesterbrevet i Spania kan anbefales på det varmeste! Godt å slippe å dra på kveldskurs etter en tung dag på jobb! Fare for å bli brun er det også, kjempfint vær her nede i Spania! Noe annet en snø og vinter hjemme hvis det i det hele tatt er vinter! Koster ikke skjorta heller hvis du vil slappe av med en god middag og noen øl etter skolen! Egentlig ikke noe å lure på, jeg hadde meldt meg på med en gang!Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no