Lederutdanning
i Spania

 


Meny

 


Reisebrev fra andre kull:

 

 

 

Rapport fra 2006-studentene

Tredje gruppe med mesterbrevstudenter i Spania startet opp i januar- 2006. Her er studentenes tilbakemeldinger med inntrykk om studiet: 


GUDMUND SELVÆR, TØMRER, 4100 JØRPELAND

Å ta økonomi, markedsføring og ledelse i spania.  Denne måten å ta disse fagene på kan jeg absolutt anbefale. Det er en intensiv skole, men jeg synes metodene som undervisninga foregår på er veldig gode. Foreleserne har vært hyggelige og behjelpelige, også utover skoletida.KENNETH HUSUM SKARDERUD, RØRLEGGER, 2315 HAMAR


Vi dro nedover til spania 4. januar for å begynne på en del av mesterutdanningen. Turen begynte på Colorline til Kiel og bil nedover, som jeg anbefaler alle andre å ta med nedover. Vi begynte på skolen 10. januar og jeg valgte denne for jeg aldri hadde klart å følge med på ett helgekurs i Norge eller noe nettbasert skole.

De 3 månedene nedi her har ført til mye skole og pugging, men og til fritid og grilling, samt noen fester i helgene. Været har vært kaldere enn forventet og jeg har enda ikke fått prøvd badebuksa. Alt i alt anbefaler jeg alle å putte lommeboka full av penger å ta turen nedover hit for å studere.   Hilsen Kenneth

 


STIG HJORTLAND, TØMMERMANN, 4056 TANANGER

Heisan alle sammen, Det har vært et lærerikt opphold her i Spania med flinke lærere og et godt miljø blant oss elever. Dette er absolutt til å anbefale videre til andre. Været var vært veldig varierende fra snø på fjelltoppene og 4 grader til strålende sol fra skyfri himmel og godt over 20 grader, men i og med at det har vært mye lesing så har ikke det gjort noe. Fritiden har jeg mye brukt på min samboer og min datter på 6mnd. som også var med under hele oppholdet. Jeg hadde med meg bil og ser at du er nesten avhengig av å kunne disponere bil da det er lange avstander dersom du vil ut på noe. Vi bodde i Albir, derfra er det et stykke til skolen.

Lykke til til alle som ønsker å prøve dette.

Med vennlig hilsen Stig Hjortland


ERIK SEIME, TØMRAR,  6827 BREIM

Hei!   Å gå på skule i Spania er absolutt å anbefale, var ikkje den varmaste sommaren eg har opplevd, men absolutt nokon grader over Norge. (det seiast at dei har bra sol-studio her).  Sosialt i klassa var på topp, budde litt spredt men dei fleste hadde bil, som er eit must her om du ikkje har nokon du kan køyre med.  Læraren tok oss og med på ”bli kjent utflukter” i begyndelsen av perioden, noko som var både fuktigt og moro.

Undervisningsopplegget her var ok, undervisning frå 1500-1900.  Kunne av og til vore fint og begynt tidelegare på dagen, men var på same tid greit å få jobba med skulearbeid på dagtid. I vekene var det ikkje so mykje tid til ”ferie”, men hadde bra med tid i helgane. Jevnt over mykje og gjere, men og mykje moro.

Med rette innstillinga og motivasjonen er dette eit kurs alle vil komme seg fint igjennom, og ingen vil angre på at dei utdanna seg i Spania.

GOD TUR OG LYKKE TIL ALLJE I HOP!

Erik


OLAV SOLHOLM, MURER, OSLO

Oppholdet mitt her nede Kan så absolutt anbefales. Jeg dro ned hit med ingen annen hensikt enn å ta eksamen. Overraskelsen  var derfor stor over miljøet i klassen. Vi ble kjapt gode venner, og hadde  god tid (trodde vi) til å pleie det sosiale. Det ble tid til både klesvask og byturer.  Jeg ble kjent med nye kulturer og land jeg ikke visste eksisterte, blant annet  Jørpeland, en merkelig liten stat, med morsomme mennesker. Dessuten  var det masse norske jenter på skolen.

Jeg vil anbefale folk å ta med seg bil ned, evt leie seg her nede, fordi avstanden mellom klassekamerater, skole osv var litt stor. Den gir deg også frihet til å gjøre flere ting. Jeg var b.l.a. i Barcelona. Og andre steder opp og ned kysten.

Lærerene her var dyktige og viste erfaring ved det de lærte bort. De klarte å sette faget i sammenheng med det vi til daglig driver med: mindre håndverksbedrifter. Jeg vil anbefale dere som kommer ned å stå på fra begynnelsen og heller ta det roligere med lekser mot slutten, for det er da det gode været virkelig begynner, nå, når jeg sitter inne og nileser fordi jeg henger etter halvannen uke før eksamen.

Lykke til !

 

 


JONAS BUSK, RØRLEGGER, 2312 OTTERSTAD.

Her i Spania er det fint. Har ikke vært så altfor varmt. Alt fra 5-20 grader. Begynner og bli fint nå i mars da.

Skolen er flott.  Læreren er veldig flink og hyggelig kar. Er mye som man skal igjennom, men det går så det suser.

Denne måten og komme seg igjenom mesterbrevet passet utmerket for meg. da jeg ikke tror jeg hadde klart og konsentrert meg nok hjemme til og gå igjenom alt dette. Her er det bare skolen og tenke på. og litt kontoen...
Vil nok anbefale alle og få et sted og bo i Albir, og å ha med seg bil ..  iallefall sørge for at "samboeren" har.

Nå er det feb/mars-skifte, og nå koser vi oss med grillfester og lekser.
I år så har vi bare vært 6 stk i klassa. Men for en klasse.. :det har vært en kjempeklasse.

Det er bare og dra nedover for de som vurderer det.

Hilsen Jonas

 


Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no