Lederutdanning
i Spania

 


Meny

 


Reisebrev fra andre kull:

 

 

 

Reisebrev fra 2005-studentene

Andre gruppe med Mesterbrevstudenter i Spania startet opp i januar- 2005  (Studentoversikt)Reisebrev fra ESPEN BIRKELAND. MURER. 5537 HAUGESUND

Å ta mesterbrev i Spania har vært en fin opplevelse. Å komme litt bort fra ” hverdagen ” fra jobb og hjemme til studier på heltid her i Spania er litt uvant situasjon , men dog lærerikt.

Været hadde eg forventa noe varmere, men det er jo tross alt bedre enn hjemme i Haugesund.

Kurset er intensivt så det gir begrenset fritid, men noen utflukter og byturer er det allikevel blitt. Alle fungerer bra sosialt sammen, samtidig som vi har fått fine leiligheter gjør at oppholdet i Spania er bra.  

P.S. Lite jenter , mye pensjonister her.

 

Reisebrev fra KARI  JANNE ANDERSEN. FRISØR . 6065 ULSTEINSVIK

Livet er herlig.
Reiste til Spania for å ta mesterbrevet i januar. Tre månader i sol og varme hørtes betre ut enn pendling eit heilt år til Ørsta. Eg tok med mann og barn, Julie ( snart 5 ) og Ruben ( 3 mnd )

Det har blitt mindre varme enn kva vi håpa på, men tross alt er det betre enn heime i Ulsteinvik. Vi har no prøvd bikinien. Vi har hatt dagar med masse varme og dagar med litt regn. I dag ligg der nysnø ned i fjella………..

Vi bor i Villa Romantica,  Alfaz del Pi,  supert å bo her. Huset er bra , med vassboren varme og norsk standard på vindauge og dører.  Dei spanske husa er visst iskalde har eg hørt, ( dei andre i klassa ). Vi har ein liten privat hageflekk, og et flott fellesanlegg med symjebasseng og utegrill. Bassenget har eg ikkje fått testa enda, men Julie har bada nesten kvar dag , temperaturen i bassenget har variert frå 10-15 grader.

Vi tok med bil nedover, det er å anbefale. Vi har farta ein del rundt omkring.

Trives kjempegodt her nede , vil ikkje heim endå.

Vi begynte på skulen 10 januar. Den første veka var vi temmelig stille heile gjengen , men det endra seg etter kvart. No er vi snart ferdig , og eg kjem til å savne denne gjengen. Håper vi kan treffast seinare ein gong, sjølv om vi bor stort sett over heile Noreg.

Bård har heile tida trua med at : ”dette ikke er noe hvilehjem ”. No har eg begynt å forstå kva han meiner. Dei første to månedane gikk greit , men so begynte ” maset ”. Synes undervisninga gjekk for seint den første tida.

Eg har hatt eigen salong i snart 10 år , derfor har det vore spannande å lære litt meir om det å drive si eiga bedrift, og ikke minst forstå litt meir av regnskapet mitt.

Vi anbefaler alle andre som lure på å ta mesterbrevet , REIS TIL SPANIA.

 

Reisebrev fra CAMILLA  K. GRUE . BLOMSTERDEKORATØR , 0676 OSLO

En solrik dag i fjellbyen Polop , folk døser litt i solskinnet. Polop er nemlig en by med gratis kildevann. Har du mer tid til rådighet er det flere små byer rundt som La Nucia som også er en by med smale gater.

Ellers kan været her nede variere alt fra – 0.5 grader til over 20 grader og noe vind.

Fordelen ved å bo et sted med mange små, lave hus rundt gir en bedre atmosfære. Enn Benidorm (” New York ” ) bare en masse skyskraper. Dette er ikke et idyllisk sted å bo.

Ta med deg en bunt med penger og nyt livet i et annet land. Her kan du lære en del om spansk historie og om levesettet her.

Selve skolen lærer vi en del om økonomi –ledelse og markedsføring.

Dette kan gi deg mer kunnskap i en håndverksbedrift. Viktig å ta med seg nye kunnskaper og gir enn som person mer spennende arbeidsdag fremover.

Ta imot den informasjon om skolen som du selv trenger og reis til Spania med godt humør og reiselyst.

 

Reisebrev fra GEIR OLSEN. MALER. 8480 ANDENES

Oppholdet så langt har vært bra. Var jo veldig spent på alt her nede. Skolen, plassen,bosted og alle de nye folkene.

Vi ble jo bare 7 studenter så det gikk greit å bli kjent med hverandre.

Skolen tar mye tid så det blir ikke så mye tid til andre ting , men så er vi ferdige etter 3 måneder med hele denne delen av utdannelsen.

Vi er en fin gjeng og har et fint miljø på skolen og ellers.

Været har vært veldig variert og hadde vel håpet på noe mer varme når jeg dro og synes det er dumt at vi bor så spredt. Vi burde vært mer samlet.

Det er lenge å være borte fra samboer og barn , men det har gått greit siden de har vært på besøk 2 ganger.

Så jeg vil anbefale at har du muligheten så ta med familien. 

Kontakt: Mesterskolen-Spania v. Karmsund Maskin AS   email: baarreid@online.no   Telefon: 907 38 623   Dette er:www.mesterspania.no